A Brownie úgy az igazi, ha lapos. 🙂 Ezért süssük inkább nagyobb tepsiben. Természetesen kisebb tepsiben is süthetjük, de a sütési időt ebben az esetben is szigorúan be kell tartani. Bevallom, sokáig szemezgettem ezzel a sütivel. Először nem is sikerült, csak egy-két perccel hagytam tovább a sütőben, és kiszáradt, morzsálódott. A titka az, hogy pontosan az előírt ideig szabad csak sütni, és ha elkészült, azonnal ki kell venni a sütőből. A tésztájába tehetünk bármilyen olajos magot, készíthetjük naranccsal, mascarpone-val, sőt, még csilivel is.
75 gramm finomliszt
175 gramm margarin
175 gramm étcsokoládé
40 gramm cukrozatlan kakaópor
3 tojás
250 gramm barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi sütőpor
csipetnyi só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy nagyobb vagy közepes méretű, téglalap alakú tepsit. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, majd hagyjuk hűlni. Amíg hűl, a tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd az olvasztott csokoládéval. Ezután adjuk hozzá a kakaóporral, sóval és szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 20, maximum 25 percig. Sütés közben ellenőrizzük, akkor jó, ha a belseje még “nyers”, ezt hústűvel tudjuk ellenőrizni. Amint megsült, vegyük ki a sütőből.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: