Ez a süti egyszerűen nagyszerű! Isteni finom, általában perceken belül elfogy, éppen ezért én mindig dupla adagot szoktam sütni. Ezért is volt szükséges változtatnom az arányokon az eredeti recepthez képest. 🙂 Bármilyen ízesítésű kekszet használhatunk, ez függ attól, milyen ízű habcsókokat szeretnénk. A kekszet ne daráljuk, inkább tördeljük apróbb darabokra, így ropogósabb lesz. Ízesíthetjük bármilyen aromával, illetve készíthetjük fehér csokoládéval is.
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg étcsokoládé
20 dkg kisebb-nagyobb darabokra tördelt keksz
csipetnyi só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeverésesen), majd egy nagy, lapos tepsibe tegyünk sütőpapírt. Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. A tojásfehérjéket először egy kevés porcukorral és egy csipetnyi sóval verjük nagyon kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a többi porcukrot is, majd a kihűlt olvasztott étcsokoládét. Ezután már ne habverővel, hanem fakanállal keverjük bele a kekszet, és keverjük el, de nem kell túlzottan összekeverni, csak úgy nagyjából. Ezután attól függően, hogy mekkora sütiket szeretnénk, kávéskanállal vagy evőkanállal tegyünk halmokat egymás mellé, majd süssük kb. 10 percig.
Megunhatatlan finomság 🙂