Ezek a golyók ugyanúgy készülnek, mint a tiramisu golyók. Általában Halloween-ra, illetve karácsonyra szoktam készíteni, mert a mézeskalács íz miatt inkább karácsonyi édességnek gondolom. Használhatunk hozzá darált mézeskalács ízű kekszet is, ebben az esetben viszont nem szükséges a fűszerkeverék, mert nagyon intenzív ízű lesz, illetve kissé kesernyés, csípős. Szerintem ebből is érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert nagyon finom, és mivel nem annyira édes, szinte abbahagyhatatlan. 🙂
40 dkg darált keksz
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 0,5 dl tej
Díszítéshez:
cukrozatlan kakaópor és porcukor
Elkészítés:
A darált kekszet, a kétféle cukorral, fűszerkeverékkel, és annyi tejjel, hogy összeálljon a massza, dolgozzuk jól össze. Formázzunk belőle gombócokat, majd egyenként forgassuk meg cukrozatlan kakaóporban és/vagy porcukorban. Ezután egy-két órára tegyük hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljanak a golyócskák.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: