Sütivár

Mákos-meggyes

Természetesen megint mák. 🙂 A receptet egy külföldi oldalon találtam, de annyira átalakítottam, hogy csak a hozzávalók maradtak meg. Ennél a sütinél teljes mértékben a mák dominál, és nem csak esztétikai okokból kerül bele. Szokás szerint áztathatjuk rumba vagy rumaromába a meggyszemeket, illetve gazdagíthatjuk apróra vágott étcsokoládéval. Én most kihagytam belőle, mert inkább valami gyümölcsösen mákos sütire vágytam.

Hozzávalók (12 darab):P1020440

20 dkg finomliszt
10 dkg darált mák
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg margarin (olvasztott
1 db tojás
160 ml tej
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
0,5 kg magozott meggy vagy meggybefőtt

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és a muffin tepsi mélyedéseibe tegyünk muffin papírt. A tojást keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tejet. A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót, a darált mákot, ezt keverjük a tojásos masszához, majd a legvégén óvatosan keverjük bele az előzőleg lecsepegtetett meggyet. A tésztát osszuk el a formákban, és süssük kb. 20-25 percig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!