Jövőhéten Advent első vasárnapja lesz, és már nagyon készülök. 🙂 Mivel nálunk narancsszezon van, mindenképpen valamilyen narancsos sütit szerettem volna. Sokáig keresgéltem a neten recept után, mire rátaláltam erre. Természetesen átalakítottam, kevesebb cukor és narancslé került bele, illetve tettem hozzá fűszereket és kandírozott narancshéjat (ezt házilag készítettem). Ez utóbbi hozzávalók kihagyhatóak, de szerintem a fűszerek miatt lesz ez a muffin olyan igazi karácsonyi muffin.
20 dkg finomliszt
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
10 dkg olvasztott margarin
1 nagyobb narancs leve és héja
2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 csipetnyi őrölt gyömbér
1 csipetnyi őrölt fahéj
5 dkg kandírozott narancshéj (elhagyható)
5 dkg csokicsepp (vagy aprított étcsokoládé)
csipetnyi só
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük habosra a tojást a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, a reszelt narancshéjat, a narancs levét, a kandírozott narancskockákat, a csokicseppeket (vagy a darabokra vágott étcsokoládét). A sóval, szódabikarbónával, sütőporral, fűszerekkel elkevert előzőleg átszitált lisztet adjuk a nedves részhez, majd keverjük jól el. Töltsük meg a muffin formákat, majd süssük kb. 20 percig, és hagyjuk kicsit hűlni a formákban. Megkenhetjük a tetejüket porcukorból és narancsléből készült mázzal is, ebben az esetben még melegen kenjük meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: