Hókifli, más néven. 🙂 Régóta szerettem volna hókiflit készíteni, de mindig csak a sütés gondolatáig jutottam. Még nyáron barátnőm megkínált ezzel a sütivel, anyukájával együtt sütötték. Nagyon ízlett, de valahogy sosem jutott el hozzám a recept, de most, hogy a karácsonyi apró sütik időszaka van, végre sikerült megszereznem. Csak annyiban változtattam rajta, hogy tejet nem tettem bele, és nem csak patkó, hanem csillag formákat is készítettem. Először csak fél adagot sütöttem, de nagyon jól sikerült. Finom, omlós, és mivel nincs benne tej és tojás, sokáig eláll. Feltéve, hogy mennyire vagyunk leleményesek az elrejtésében. 🙂
35 dkg finomliszt
25 dkg hideg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg darált dió
késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
Elkészítés:
Béleljünk ki egy nagy, lapos tepsit sütőpapírral. A sóval, sütőporral, kétféle cukorral elkevert, előzőleg átszitált lisztet morzsoljuk el a hideg margarinnal, majd keverjük hozzá a darált diót. Ezután gyorsan gyúrjuk össze és formázzunk egy cipót. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe egy órára. Közben melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy óra elteltével vegyük ki a tésztát, és vagy nyújtsuk ki és tetszőleges formákat szaggassunk, vagy pedig diónyi darabokat csipkedjünk a tésztából és sodorjunk kis rudakat, amelyekből formázzunk kis patkókat, kifliket. Süssük kb. 8-10 percig, majd még melegen szórjuk meg a sütiket porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: