Ezt a sütit is évek óta készítem karácsonykor, illetve családi vagy baráti összejövetelekkor. Most is “megrendelésre” sütöttem egy kedves barátom kérésére karácsony előtti találkozásunk alkalmából. De már a szilveszteri bulira is kérték, hogy ilyet készítsek majd. 🙂 Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, eddig még mindig nagy sikere volt, szerintem ez a süti mindenkinek ízlik. Szinte elronthatatlan, bár egyik barátom szerint amit ők készítenek, soha nem sikerül olyan finomra, mint az enyém. 🙂
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
1 flakonnyi rumaroma
1-2 flakonnyi zöld mandulaaroma
2 kávéskanál zöld ételszínezék
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg margarin
tej
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A darált kekszet felezzük el, az egyik feléhez tegyük hozzá a cukrozatlan kakaóport, 10 dkg cukrot, a rumaromát, a margarin felét. Gyúrjuk össze és adjunk hozzá annyi tejet, hogy aránylag puha tésztát kapjunk. Egy közepes méretű, téglalap alakú tepsit béleljünk ki folpackkal, majd a kakaós masszát egyengessük bele. A keksz másik felébe tegyük a maradék cukrot, mandulaaromát, színezéket és a margarint. Ezt is gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy aránylag puha legyen a tészta. Oszlassuk el a kakaós massza tetején, majd vonjuk be az olívaolajjal elkevert, gőz fölött megolvasztott csokoládéval. Néhány órára tegyük hűvös helyre, de lehetőség szerint ne a hűtőbe, mert a gyors hűléstől a csokoládé kicsapódik, és kifehéredik a süti tetején.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: