Sütivár

Gesztenyés réteges krémes

Ennek a receptnek a története is úgy kezdődik, hogy karácsonyról maradt mascarpone, fagyasztott gesztenyepüré massza és leveles tészta. Eddig mindig különböző ízű tiramisu-t készítettem mascarponéból, most viszont szakítottam ezzel a “hagyománnyal”, egy olyan egyszerű okból, hogy nem volt itthon babapiskóta. 🙂 Nem kellett sokat gondolkodnom, az adott hozzávalókból csak egyet süthetek, krémest! 🙂 Viszont nem a hagyományosat akartam, hanem inkább kicsit különlegesebbet. Így született meg ez a gesztenyés krémes. Nem akartam beton keménységű krémet, ezért inkább lágyabbra készítettem. Ez viszont azzal jár, hogy az ember könyékig krémes lesz. 🙂 Viszont ha letakarva egy-két órára hűvösebb helyre tesszük, a tészta megpuhul, a krém pedig kicsit összeáll.
 

Hozzávalók (4 adag):gesztenyés krémes4

25 dkg mirelit leveles tészta
25 dkg ízesített gesztenyepüré massza
25 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés:gesztenyés krémes11

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, nyújtsuk ki vékonyra, majd hosszában vágjuk 3 részre. Egyenként süssük meg a lapokat úgy, hogy a sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyünk egy lap tésztát, fedjük be megint sütőpapírral, majd tegyünk rá egy fém sütőlapot vagy egy másik tepsit, hogy lenyomja a tésztát, így nem lesz hólyagos, illetve nem emelkedik meg. Süssük a lapokat kb. 8-10 percig. Közben a krémhez először főzzük meg a pudingot a tejjel, vaníliás cukorral, és folyamatosan keverve hűtsük ki, hogy ne legyen csomós. A szobahőmérsékletű mascarponét robotgéppel keverjük homogénre a gesztenyepüré masszával, majd forgassuk bele a kihűlt puding nagyjából felét, hogy még éppen krémes legyen. Miután a lapok kihűltek, rétegesen “építsük fel” a sütit úgy, hogy tészta legyen a tetején. Miután elkészültünk, vágjuk kockákra, majd tálaláskor hintsük meg a tetejüket porcukorral.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!