Sütivár

Legegyszerűbb kókuszcsók

Amikor a lekváros-rácsos linzert sütöttem, megmaradt két tojásfehérje, és mivel már nagyon régen sütöttem kókuszcsókot, természetes, hogy ez jutott eszembe először. Azt gondolom, hogy ennél egyszerűbb apró süti nem létezik, ezért egyből háromféle variációt készítettem. 🙂 Hagytam néhányat a recept szerint, de készítettem csokis-kakaósat (1 evőkanál kakaóporral és 5 dkg olvasztott csokoládéval) és csokidarabosat (5 dkg darabolt csokoládéval) is. A végén néhánynak az alját, néhánynak pedig a csúcsát vontam be olvasztott csokival. A csokis-kakaós változatnak a belseje kicsit ragacsos állagú lett az olvasztott csokoládétól. Egyébként szerintem mindegyik változat nagyon finom, érdemesebb egyből dupla adagot készíteni. 🙂

Hozzávalók (kb. 20 darab):kókuszcsók2

2 db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
csipetnyi só

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 165 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy nagyobb tepsit. A tojásfehérjéket keverjük kicsit össze a sóval, a kókuszreszeléket pedig a kétféle cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszelékhez a tojásfehérjéket, majd kézzel dolgozzuk össze. Vizes kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat, tegyük a tepsibe és a tetejüket kicsit csúcsosítsuk. Nem kell helyet hagyni köztük, mert nem terülnek szét. Süssük kb. 15 percig, majd hagyjuk hűlni őket.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!