Sütivár

Reform almás banánkenyér

A zabpelyhes kókuszos keksz sikere után döntöttem úgy, hogy megpróbálkozom egy újabb reform sütivel. És miért pont banánkenyér? Az ok roppant egyszerű, volt itthon három, szinte már feketére érett banán. 🙂 A másik ok, mivel nincs benne cukor és fehér liszt, így kevésbé hizlal, vagyis inkább egészségesen hizlal. 🙂 Nagyon finom és laktató, a tészta nem száraz, inkább kicsit ragacsos a kétféle gyümölcspéptől. Ha a banánok már nagyon érettek, illetve az almák édesek, akkor az édesítést el is hagyhatjuk. Egyébként elkészíthetjük fehér liszttel, cukorral, de gazdagíthatjuk olajos magvakkal is. Én most kicsit csaltam, mert tettem bele kevés csokicseppet is. 🙂

Hozzávalók:reform banánkenyér2

10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál méz (vagy bármilyen édesítőszer)
2 db közepes alma pépesítve
2 db tojás
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
3 db pépesített érett banán
csipetnyi só

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy gyümölcskenyér formát. A gyümölcsöket hámozzuk meg, az almákat reszeljük finomra, pépesre (de akár nagyobb csíkokra is reszelhetjük), a banánokat pedig villával pépesítsük. A tojásokat keverjük el a mézzel (vagy a választott édesítőszerrel), az almaszósszal és a banánpéppel, majd adjuk hozzá a sóval, szódabikarbónával, sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is keverjük össze. Öntsük a formába és süssük kb. 45 percig. Mivel a süti állaga kicsit ragacsos, ezért nem kell addig sütni, amíg a hústűre már nem ragad tészta. Inkább hagyatkozzunk a megadott sütési időre, a süti színére (amikor már szép barna), illetve az illatára. Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni a tepsiben.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!