Új munkahelyemen kedveskedni szerettem volna a főnökömnek és a kollégámnak. Mivel már első nap kiderült, hogy ők is imádják a csokoládét, ezért nem volt nehéz dolgom a sütiválasztásnál. 🙂 A brownie-t szerintem minden csokoládé kedvelő szereti. Viszont nem szerettem volna csak egy natúr brownie-t sütni, ezért arra gondoltam, a húsvétról megmaradt mascarpone-val feldobom kicsit az ízét. Szerencsére bebizonyosodott, hogy nem volt rossz választás, mert az olvasztott csokoládé a belsejében és a mascarpone a tetején extra krémességet adott a sütinek. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor a mascarpone-t töltelékként (tészta-mascarpone-tészta) is felhasználhatjuk a sütiben. Viszont természetesen ebben az esetben is nagyon nagyon kell figyelnünk, hogy ne süssük túl, mert kiszárad.
17 dkg finomliszt
10 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1/4 teáskanál sütőpor
2 db tojás
10 dkg barna cukor
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
csipetnyi só
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. Egy edényben vízgőz fölött olvasszuk meg a margarint, az étcsokoládét és a kakaóport, majd tegyük félre, amíg a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, végül a sóval, sütőporral elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Sűrű masszát kapunk, de próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni a tepsiben. A mascarpone-t keverjük el a vaníliás cukorral, majd kenjük a tésztára, és villával mintázzuk márványosra. Süssük kb. 20 percig, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: