Régóta szemezek a Red Velvet tortával, de mostanában nem volt alkalom, hogy tortát süssek. Tudom, hihetetlen, de még mindig volt itthon egy doboz mascarpone, mert húsvét előtt betáraztam belőle. 🙂 Gondolkodtam, milyen sütit készítsek belőle. A tiramisu nyilvánvaló lett volna, de azt most macerásnak találtam, ezért keresgélni kezdtem interneten, és rátaláltam erre a sütire egy amerikai oldalon. Természetesen egyből megtetszett, mert ötvözi az időigényesebb tortakészítést és a gyorsan összedobható brownie-t. Ez a süti hasonlít az oldalon megtalálható “Dupla csokis mascarpone-s brownie”-hoz, viszont a tésztája nem az olvasztott csokoládétól, hanem a margarintól lágy és krémes. Nekem nem sikerült márványosra keverni a tetejét, mert túl sok tésztát hagytam, de így is nagyon finom lett. Szerintem érdemes dupla adagot készíteni nagyobb tepsiben, mert pillanatok alatt elfogy. 🙂
9 dkg finomliszt
10 dkg margarin (olvasztott)
15 dkg barna- vagy kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál piros ételfesték
1 teáskanál ecet
2 db tojás
csipetnyi só
Krémsajtos töltelék:
25 dkg mascarpone (puha)
5 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, majd sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb méretű tepsit. A tésztához keverjük habosra a tojásokat a kétféle cukorral, a cukrozatlan kakaóporral, a sóval, az ételszínezékkel és az ecettel, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, végül szitáljuk bele a lisztet. A tészta háromnegyedét öntsük a tepsibe. A krémsajtos töltelékhez keverjük össze a puha mascarpone-t a kétféle cukorral és a tojással, óvatosan kenjük a tésztára, majd a megmaradt tésztát egy kés hegyével oszlassuk el a krémen, hogy márványos mintát kapjunk. Süssük 30 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: