A történet úgy kezdődik, hogy volt itthon két eléggé érett banán. Így jött az ötlet, hogy legyen banánkenyér, mert az utóbbi időben több banános muffint is sütöttem. A piacon láttam olcsón epret, és ekkor jutott eszembe, hogy a banán eperrel jó párosítás. 🙂 Natúr joghurtba szoktam keverni pépesített banánt és epret, ezért gondoltam, hogy a sütiben is biztosan finom lesz. De hogy mégse maradjunk csokoládé nélkül, tettem bele fehér, tej- és étcsokoládé darabokat is. 🙂 Mindenképpen fontosnak tartom megemlíteni, hogy ennek a sütinek nagyon sűrű a tésztája, azt hihetnénk, nem sült át teljesen. De ez csak a látszat, mert egy krémes, gyümölcsös és nagyon laktató sütit kapunk. Viszont aki inkább egy könnyebb, levegősebb, ezáltal kicsit szárazabb banánkenyeret szeretne, ne válassza ezt a receptet. De szerintem azért egy kóstolást mindenképpen megér. 🙂
25 dkg finomliszt
10 dkg margarin (olvasztott)
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 gramm sütőpor
2 db banán (pépesítve)
30 dkg eper (pépesítve)
2 db tojás
250 ml tejföl vagy sűrű joghurt
1 teáskanál tej
10 dkg fehér, és étcsokoládé (darabolva)
csipetnyi só
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, sütőpapírral béleljünk ki egy gyümölcskenyér formát. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, a tejfölt (joghurtot – én görög joghurtot használtam), a tejet, a pépesített gyümölcsöket, majd végül keverjük bele a sütőporral és sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Keverjük össze, de vigyázzunk, ne keverjük túl. Végül adjuk hozzá az aprított csokoládét, a masszát öntsük a tepsibe, és süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni a formában.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: