Sütivár

Eclair kocka sütés nélkül

Ezt a receptet már régebben kinéztem egy amerikai oldalon, vettem is hozzá teljes kiőrlésű kekszet, csak aztán valahogy mindig elfelejtődött. Most viszont, hogy beköszöntött az igazi tavasz, és nekem nincs kedvem a sütővel is melegíteni a lakást, elkészítettem vasárnapi desszertként. Martha Stewart oldalán is megtaláltam ezt a receptet, de ő máshogyan készíti a krémet és a mázat is. Mivel már elfogyott a maradék mascarpone is, ezért pudinggal készítettem, mert pudingpor mindig van itthon. Nagyon gyorsan elkészíthető, és semmilyen ügyességet nem igényel. 🙂 Viszont célszerű előző nap, vagy ha aznap szeretnénk fogyasztani, még reggel elkészíteni, hogy a keksznek legyen ideje megpuhulni, illetve egy kicsit a máz is megszilárduljon a tetején.


Hozzávalók:Eclair2

20 dkg Graham keksz vagy
teljes kiőrlésű keksz
2 csomag vaníliás pudingpor vagy
25 dkg mascarpone
5 dl tej
2-3 evőkanál barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl habtejszín

Máz:Eclair1

5 dkg margarin
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dl tej
10 dkg porcukor


Elkészítés:

Készítsük el a pudingport a csomagoláson lévő módon a tejjel és a kétféle cukorral, hűtsük le, majd keverjük bele a felvert tejszínhabot. (Amennyiben mascarpone-val készítjük, akkor ehhez keverjük a tejszínhabot.) A mázhoz valókat egy edényben olvasszuk össze, forraljuk fel. Egy közepes méretű tepsi vagy jénai alját rakjunk ki egy sor keksszel, kenjük rá a krém felét, majd ismét egy réteg keksz, krém, és a végén keksz. A tetejére öntsük rá a mázat, majd tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!