Legkedvesebb barátom születésnapjára sütöttem ezt a sütit. Mivel mák és/vagy krémes süti imádó, nem volt nehéz dolgom. 🙂 Kis nehezítés azért volt a dologban, nevezetesen, hogy munka után találkoztunk, viszont a munkahelyemen nincs hűtő. Nyár lévén ez nagy probléma, szóval, olyan krémet kellett kitalálnom, ami nem romlik meg az egész napos melegben. Ezért lett tej nélküli puding és meggybefőtt, így hűtés nélkül is elállt. A süti tésztája brutálisan mákos. 🙂 De ha ez nem lenne elég, a tészta sűrű és tömény, úgyhogy biztosan állíthatom, hogy egy szelettel is jól fogunk lakni. 🙂
10 dkg finomliszt
20 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg margarin
20 dkg mák (darált)
3 db tojás
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
Krém:
1 tasak vanília ízű pudingpor
3 evőkanál barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dl meggylé + néhány szem meggy
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk és sütőpapírral béleljünk ki egy kis méretű tortaformát. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük habbá. A sárgáját keverjük ki a kétféle cukorral és a margarinnal, majd adjuk hozzá a mákkal, sütőporral és sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Nagyon sűrű masszát kapunk, ezért először egy kevés tojásfehérjehabbal lazítsuk meg, majd nagyon óvatosan keverjük bele a maradék habot. Öntsük a formába és süssük tűpróbáig. Miközben sül a tészta, a krémhez főzzük meg a pudingport a meggylével és a kétféle cukorral, keverjünk bele néhány szem meggyet. Miután megsült a süti, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk vízszintesen ketté. Kenjük meg az alsó felét a krémmel, tegyük vissza rá a torta másik felét, majd tegyük hűtőbe néhány órára, hogy a krém megszilárduljon. Bevonhatjuk csokoládéval vagy megszórhatjuk porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: