Sütivár

Ding Dong süti

Augusztus 20-a alkalmából ezt a sütit választottam. A receptet már nagyon régen kinéztem egy amerikai oldalon, és most jött el a napja, hogy megsüssem. Mostanában csak hétvégén van időm sütögetni, ezért azokat a sütiket részesítem előnyben, amiket már régóta szerettem volna kipróbálni. Ennek a sütinek is van több változata, sós karamellás krémes, csokikrémes, mályvacukros, de nekem ez a recept tetszett a legjobban, és ami a lényeg, a hozzávalók beszerezhetők itthon is. Nem mondom, hogy nem időigényes az elkészítése, de megéri fáradni vele! A tésztája hasonlít a Brownie-hoz, csak kicsit levegősebb, és mivel viszonylag sokáig kell sütni, ezért nem annyira ragacsos. A fekete kávé sokat dob rajta, egészen különleges ízt kap tőle. A cukor mennyiségétől ne ijedjünk meg, tényleg kell bele ennyi, mert a fekete kávé és a kakaópor kissé kesernyés, ezt kell ellensúlyoznunk a sok cukorral. A töltelék lágy és krémes, a csokis-tejszínes máz nagyon könnyű és édes, összefoglalva ez a süti valami isteni! 🙂


Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg finomlisztDing Dong2
85 gramm étcsokoládé
185 ml főzött kávé
20 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
3 db tojás
150 ml olívaolaj
355 ml natúr joghurt vagy tejföl
csipetnyi sóDing Dong

Töltelék:

5 evőkanál finomliszt
125 ml tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin

Krém:

40 gramm étcsokoládé
14 gramm margarin
125 ml főzőtejszín

Elkészítés:

Tészta:

Amíg a sütő felmelegszik 165 fokra, egy nagy méretű szögletes tepsit vagy egy tortaformát vajazzunk ki, és tegyünk bele sütőpapírt. A tésztához főzzünk fekete kávét, és a darabokra tört étcsokoládét tegyük a forró kávéba, majd hagyjuk megolvadni és lehűlni. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olajat, a joghurtot, majd a csokis kávét. Apránként adjuk hozzá a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Öntsük a tepsibe, és süssük kb. 40-50 percig, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. Kenjük meg az alsó felét a krémmel, borítsuk vissza rá a tetejét, majd a végén vonjuk be a krémmel. Néhány órára tegyük hűtőbe.

Töltelék:

A tejet főzzük sűrűre a liszttel, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vaníliás cukrot és tegyük félre. A margarint a cukorral habosítsuk ki, majd miután a lisztes krém teljesen kihűlt, apránként keverjük el benne a cukros margarint.

Krém:

A csokoládét és a margarint gőz fölött olvasszuk össze, vegyük le a tűzről, keverjük el benne a tejszínt, majd néhány perc “pihentetés” után vonjuk be vele a sütit.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!