Kérdezték itthon, hogy ma mit sütök? 🙂 Bevallom, fogalmam sem volt, és mivel pont kifogytam a kakaóporból, ezért csak csokimentes süti jöhetett szóba. Szóval, így lett a Blondies, mert ilyet még soha nem sütöttem. De elkövettem egy hibát: csak fél adagot sütöttem, hátha nem ízlik. Sajnos ez hiba volt, mert 1. isteni finom, 2. még a legkisebb tepsiben is vékonyka lett. Bár ez az ízén ez semmit nem változtat. Egyébként a tésztája nem igazán hasonlít a Brownie-ra, pedig azt szokták mondani, hogy a Blondies a Brownie fehér csokis változata. Ez igaz lehet, csak a Blondies-ban (legalábbis ebben a fajtában) nincs olvasztott (fehér) csokoládé. De most már tudom, hogy a Blondies-nak is van több változata. Viszont puha, és extra ragacsos, fogakra vigyázni! 🙂 Mivel a karamella is nagyon édes, ezért az eredeti recepthez képest változtattam a cukor mennyiségén; az alábbi hozzávalók már a dupla adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
23 dkg margarin (olvasztott)
15 dkg barna cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
10 dkg darabolt fehér csokoládé
10 dkg darabolt karamella
csipetnyi só
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Enyhén vajazzunk ki, majd sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit. Az olvasztott margarint és a kétféle cukrot keverjük jól el, adjuk hozzá a tojásokat is, majd a végén keverjük bele az előzőleg átszitált, sóval elkevert lisztet. Lazán forgassuk bele a karamella és fehér csoki darabokat, öntsük a tepsibe, majd süssük 20 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: