Ez a süti, ha minden igaz, pöffeteg sütiként ismert. Régóta nézegettem ezt a receptet, de mindenhol azt írták, hogy eléggé ragacsos, így nehéz összedolgozni. Őszintén megvallva, nem nagyon szeretem az olyan tésztákat, amik össze-vissza ragadnak a kezemre, amikor összeállítom. 🙂 Ezért inkább nem próbáltam ezt a sütit. Viszont megtaláltam egy amerikai oldalon ezt a receptet, és persze először nem tudtam, hogy ez az a bizonyos pöffeteg süti, csak éppen töltve, ezért hát persze, hogy belekezdtem. 🙂 Nem mondom, hogy kicsit nem idegeskedtem, miközben összeállítottam. 🙂 De biztosan állíthatom, megérte ragacsosnak lenni. A tészta extrán puha és omlós, melegen szinte ragacsos egy kicsit, és bár a karamella nem olvadt meg teljesen a közepén, így is nagyon finom. A töltelék tetszés szerint variálható, a lényeg, hogy valami puha és könnyen olvadó legyen.
25 dkg finomliszt
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál sütőpor
2 db tojás
15 dkg margarin (puha)
20 db vaj- vagy tejkaramella
kevés porcukor a hempergetéshez
csipetnyi só
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót. Tegyük félre. A margarint és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat. Ezután hozzáadva a lisztes részt is, gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe néhány órára, amíg összeáll. Miután a tészta kellően összeállt, melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy gáztepsit. A tésztából (vizes vagy enyhén porcukros kézzel) kb. evőkanálnyi halmokat lapítsunk ki, mindegyikbe tegyünk egy fél karamellát, majd gyúrjunk golyót belőle, és kicsit lapítsuk ki. Hempergessük meg porcukorban, rakosgassuk a tepsibe (nem kell nagy helyet hagyni köztük, mert nem terül szét a tészta), és süssük 10 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: