Nem ez az első süti, amire azt mondom, hogy ez a világ legegyszerűbb sütije. 🙂 De valóban, most már ott tartok, hogy nem igazán tudom rangsorolni a recepteket, mert a legtöbb percek alatt összedobható. Bár abban van egy kis turpisság, hogy ezt a sütit is, miután megsült, egy-két órát hűteni kell. De ha mondjuk reggeli után, de még az ebéd készítése előtt ezt állítjuk össze, akkor már meg is van a desszert, nem kell teli hassal nekiállni sütni. 🙂 Szóval, a sütiről annyit, hogy ezt a receptet is egy amerikai oldalon találtam, ebből következik, hogy bódítóan édes. 🙂 Még úgy is, hogy negyedére csökkentettem a cukor mennyiségét. Viszont isteni finom! A tészta egyszerű linzer, és ami várható egy linzertésztától, az első harapásnál szétomlik a szájban. Azt hiszem, ennél többet nem is kell mondanom a linzertésztáról. 🙂 Bár még annyit, hogy azért is gyerekjáték az elkészítése, mert nem kell gyúrni, hűtőben pihentetni, aztán nyújtani, csak egyszerűen a tepsibe nyomkodni. A lekvárt mindenki ízlése vagy kedve szerint választhatja meg, viszont szerintem maradjunk a házi vagy a minőségi lekvárnál. Mivel áfonyalekvárt még nem főztem, viszont imádom, ezért elsőre ezzel próbáltam ki a sütit. Jaa, és szerintem simán süthetünk elsőre dupla adagot. 🙂
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg hideg margarin (darabolva)
2 db tojás
fél üveg lekvár (tetszőleges ízű)
25 dkg mascarpone
5 dkg barna cukor
csipetnyi só
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit. A lisztet keverjük össze a kétféle cukorral és a sóval, morzsoljuk el benne a margarint, minél finomabbra, majd a morzsát szórjuk a tepsibe és egyenletesen nyomkodjuk bele. Süssük kb. 10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek. Miközben sül, a mascarpone-t, a kétféle cukrot és a tojásokat keverjük habosra. Miután letelt a 10 perc, a sütit vegyük ki a sütőből, és először kenjük meg jó alaposan a lekvárral, majd a mascarpone-s krémmel. Tegyük vissza a sütőbe és süssük még 10-15 percig, amíg a tetején kicsit megszilárdul a krém. Miután megsült, kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: