Sütivár

Banános-csokis Brownie

Barátnőm születésnapjára készítettem ezt a sütit. Azért nem tortát sütöttem, mert egy kockára vágott süti célszerűbb, már csak azért is, mert akár menet közben is ehető, nem kell hozzá tányér és villa. És hogy miért pont banános Brownie? Azért, mert szereti a banánt és a csokis sütiket is, és mivel az utóbbi időben fogyott egy kicsit, ezért mindenképpen valami igazi kalóriabombát szerettem volna sütni. Mivel banán van benne, ezért még ha kicsit hosszabb ideig sütjük, akkor sem szárad ki; és persze így még krémesebb és puhább is lesz, illetve marad. Feltéve, ha 10 perc múlva is lesz belőle. 🙂 A teljes kiőrlésű liszttől kicsit sűrűbb lesz, ezért laktatóbb is, illetve a cukor mennyiségét csökkentettem az eredeti recepthez képest. Így persze kevésbé lett édes, de úgy gondolom, az érett banánban van elég cukor. Én egy 29×23-as, nagyjából négyzet alakú tepsiben sütöttem, így magasabb lett, de ha valaki laposabban szereti (és így kiadósabb is, mert több kockára vágható), akkor közepes tepsiben is sütheti. Viszont ami biztos, egy adag nem lesz elég, úgyhogy nyugodtan süssünk egyből dupla adagot. 🙂


Hozzávalók:p1050228

6 dkg teljes kiőrlésű liszt
6 dkg finomliszt
10 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
10 dkg margarin (puha)
10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
5 dkg csokoládé csepp vagy
5 dkg aprított étcsokoládé
2 db nagyobb banán (pépesítve)p1050224
1 db tojás
csipetnyi só

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, majd sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit. A kétféle cukrot keverjük habosra a margarinnal, majd adjuk hozzá a tojást, pépesített banánokat, a sütőporral, sóval elkevert lisztet, végül az olvasztott csokoládét. Öntsük a formába, a tetejét szórjuk meg a csokicseppel vagy a darabolt csokoládéval, és süssük kb. 25-30 percig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!