Már megint egy “a legegyszerűbb süti”. 🙂 Ezt a sütit szintén apukám születésnapjára sütöttem. Nálunk ebéd előtt is van desszert. 🙂 Egyszer az egyik muffin tésztájából valahogy kifelejtettem a tojást. Ennek ellenére nagyon finom és puha lett, akkor határoztam el, hogy sütök majd olyan sütit is, amibe eleve nem kell tojás. Erre a banános-csokis receptre esett a választásom, és nem bántam meg. Bár az is igaz, hogy mivel ebben van banán, amúgy is puha lenne. De egy próbát megért. És jól döntöttem, mert ebédig az összes elfogyott. 🙂 Viszont változtattam az eredeti recepten, mert tettem bele olvasztott fehér csokoládét. Szóval, ha összefoglaljuk: banán, olvasztott fehér csokoládé, no tojás egyenlő triplán puha sütemény. 🙂 Szerintem ebből is megéri dupla adagot sütni, mert ha nem fogy el még aznap, másnap is ugyanolyan puha és finom lesz.
20 dkg finomliszt
10 dkg barna cukor
10 dkg fehér csokoládé (olvasztott)
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
180 ml tej
50 ml olíva- vagy kókuszolaj
2 db banán pépesítve
1 evőkanál ecet
5 dkg csoki csepp vagy darabolt étcsokoládé
csipetnyi só
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes méretű tepsit. Keverjük el az átszitált lisztet a sóval, a kétféle cukorral és a szódabikarbónával. Egy másik edényben keverjük össze a tejet, olajat, pépesített banánokat és az ecetet. Keverjük össze a kétféle masszát (ne keverjük túl), öntsük hozzá az olvasztott fehér csokoládét, végül óvatosan forgassuk bele a csoki cseppeket. Süssük kb. 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: