Megint fánk! 🙂 Nem tudom, mikor fogom megunni, mert az ízek és a hozzávalók nagyon sok elkészítési lehetőséget kínálnak. Most azért lett banános, mert napok óta árválkodott itthon egy banán, már eléggé barna volt, kidobni nem akartam, turmixot nem kívántam, ezért csak valamilyen sütibe kerülhetett. 🙂 Ennek a fánknak a tésztája különbözik az áfonyás fánkétól. A banános süti előnye, hogy nem szárad ki, és ha esetleg marad belőle, még napok múlva is nagyon puha. Ez a banán állaga és nedvességtartalma miatt van. Szerintem az összes banános sütinek ugyanolyan íze van. 🙂 Mint ahogy ennek a fánknak is. Viszont cserébe nagyon finom, puha, és persze eléggé sűrű, ezért laktató is. A receptet egy amerikai oldalon találtam, ez volt az első recept, amit megnéztem, és semmit nem kellett rajta változtatnom, mert szerintem ez úgy tökéletes, ahogy van. 🙂
15 dkg finomliszt
5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
120 ml tejföl
1 db banán
1 evőkanál kókuszreszelék
60 ml olívaolaj
5 dkg csokicsepp
csipetnyi só
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és a fánksütő tepsi mélyedéseit vajazzuk vagy olajozzuk ki. A nedves hozzávalókat és a kétféle cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a kókuszreszelékkel, szódabikarbónával, sóval elkevert átszitált lisztet, végül keverjük hozzá a csokicseppeket. Töltsük tele a forma mélyedéseit, majd süssük 10-12 percig. Miután kihűlt, olvasztott csokoládéba és/vagy kókuszreszelékbe mártogathatjuk díszítésként.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: