Megint családi szülinapozás. Sógornőm sütötte a tortát, én pedig az ebéd előtti és utáni nassolni valókat. Nem tudom mi van velem, de az első adag süti már megint a padlón landolt. 🙂 Ezért szűk egy órám volt, hogy egy másik sütivel álljak elő. Sikerült! 🙂 Ennek a sütinek az elkészítésében semmi extra nincs, csak a szokásos: gyorsan, könnyen elkészíthető. Mivel jó sok lekvár van itthon, nem volt kérdéses, hogy lekváros süti legyen. A jó, hogy nincs benne tojás, ezért több napig is eláll. Nincs benne sütőpor sem, úgyhogy ne számítsunk magas sütire, bár a töltelék mennyisége azért javít valamit a látványon. 🙂 Szóval, a süti nagyon omlós, porhanyós, a lekváros tölteléktől pedig enyhén krémes állagú lesz. Használhatunk bármilyen lekvárt és gyümölcsöt, illetve mascarpone-val vagy pudinggal is készíthetjük. Ennél a sütinél mindenkinek csak a fantáziája szabhat határt! 🙂
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
17 dkg margarin (puha)
csipetnyi só
Töltelék:
10 dkg málna lekvár
10 dkg eper lekvár
10 dkg vörös áfonya (aszalt)
2 evőkanál finomliszt
5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál margarin (olvasztott)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és alufóliával béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. A száraz hozzávalókat morzsoljuk el a vajjal, majd a felét egyengessük a tepsibe. Süssük 10 percig. Amíg sül, a lekvárokat és a gyümölcsöt keverjük össze, adjuk hozzá a kétféle cukrot, a lisztet és az olvasztott margarint. Ezzel a töltelékkel kenjük meg a tésztát, majd szórjuk rá a maradék lisztes részt is, és süssük további 30-40 percig, illetve amíg a teteje aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, vágjuk közepes kockákra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: