Imádom a gesztenyét. Karácsonyról maradt fagyasztott gesztenyepüré, és még mindig volt maradék mascarpone is. 🙂 Ez utóbbit már nagyon el kellett használni, de most megint olyan édességet szerettem volna, amit nem kell sütni. Mivel kicsit felhalmozós típus vagyok, volt még itthon teljes kiőrlésű keksz is, amiből a sütés nélküli Eclair kockát készítettem. És ez adta az ötletet egy hasonló sütihez, csak puding helyett mascarpone-t használtam. Bár az Eclair kockát is készíthetjük mascarpone-val puding helyett, és akkor valami hasonlót kapunk, mint ez a gesztenyés süti. Szóval, megszületett ez az isteni finom, krémes és nagyon laktató süti ötlete a fejemben. 🙂 Hát gyorsan el is készítettem, és a mostani mínuszokban elég volt néhány órát pihennie az erkélyen, máris fogyaszthattuk.
35 dkg Graham vagy teljes kiőrlésű keksz
50 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
50 dkg ízesített gesztenyepüré (kiolvasztott)
1 flakonnyi rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
400 ml cukrász habtejszín (cukrozott)
5 dkg porcukor
1 üveg meggybefőtt + leve
5 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
2,5 dl tej
Elkészítés:
Verjük fel a habot, majd keverjük hozzá a mascarpone-t, a gesztenyepürét, a kétféle cukrot és a rumaromát. A meggybefőttet szűrjük le. Egy nagyobb és mélyebb jénai vagy tepsi alját rakjuk ki egy sor meggylébe mártott keksszel, erre kenjük rá a krém egynegyedét, majd nyomkodjuk bele a meggybefőtt felét. Ezután megint keksz, krém és meggy következik, majd megint egy sor keksz, és végül a maradék krém kerül a tetejére. A mázhoz valókat olvasszuk össze, forraljuk fel, majd miután egy kicsit kihűlt, öntsük rá a sütire, és tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: