Ezt a receptet egy magyar gasztroblogger oldalán találtam. Természetesen elsőre megtetszett, ez elsősorban a gesztenyének köszönhető. Az előző receptben is gesztenyemasszát és meggyet használtam, szeretem ezt a párosítást. És mivel nagyon régen sütöttem muffin-t, éppen ezért itt volt már az ideje. 🙂 És most felhasználhattam a karácsonyról megmaradt második adag gesztenyemasszát. A tészta nagyon finom, a gesztenyétől és a tejföltől kissé krémes állagú, olyan gesztenyepüré ízű. 🙂 Én szigorúan a recept leírása szerint készítettem, viszont szerintem tehetünk bele több szem meggyet is, illetve belekeverhetjük a tésztájába is. A tetejét rumaromával és porcukorral kevert tejszínnel ízesítettem, díszítettem.
25 dkg finomliszt
5 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 dl tejföl
25 dkg gesztenyemassza
1 flakonnyi rumaroma
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
tetszés szerinti mennyiségű magozott meggy
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben a margarint a kétféle cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat, végül keverjük bele a gesztenyemasszát, a rumot és a tejfölt. Ezután dolgozzuk bele a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Egy-egy evőkanálnyi tésztát tegyünk a muffin papírokba, erre egy (vagy több) szem meggyet, végül töltsük meg a maradék tésztával a formákat. Süssük kb. 20 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: