Ezt a fajta Brownie-t már régen kinéztem, csak mindig elfelejtettem venni pillecukrot hozzá. Most viszont nem felejtettem el, úgyhogy meg tudtam sütni hétvégén. Mivel Brownie-t is régen sütöttem már, itt volt az ideje. 🙂 Tulajdonképpen a “s’more” egy tipikus amerikai édesség. Tábortűz közben sütögetett pillecukor egy darab csokoládé és két szelet graham keksz között. Érdekességként említem, hogy az “s’more” a “some more”-t takarja, amit az 1920-as években egy amerikai, pillecukrokat gyártó cég receptes könyvében említették, “Graham Cracker Sandwich”-ként. Ennek a hagyományos édességnek az egyik változata ez a Brownie. A Brownie-t ugye alapból imádjuk :), különleges a pillecukortól lesz, ami persze jó ragacsos, ráadásul extrémen édessé teszi a sütit. Szóval, vigyázat, az alábbi recept egy isteni finom kalóriabombát rejt! 🙂
Brownie:
30 dkg finomliszt
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
2 db tojás (felverve)
20 dkg étcsokoládé
Brownie alap morzsa:
15 dkg teljes kiőrlésű keksz morzsa
5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
8,5 dkg margarin (olvasztott)
Tetejére:
20 dkg pillecukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és alufóliával béleljünk ki egy kisebb, négyzet alakú tepsit. A kekszmorzsát keverjük össze a többi hozzávalóval, egyengessük a tepsibe, süssük 10 percig, majd vegyük ki a sütőből. A Brownie-hoz a csokoládét és a margarint vízgőz fölött vagy mikróban olvasszuk meg, majd hagyjuk hűlni 5-6 percig. Ezután adjuk hozzá a kétféle cukrot, a tojásokat, majd végül óvatosan keverjük bele a sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet, de ne keverjük túl. A tésztát öntsük a kekszmorzsára, és süssük további 20 percig. Miután megsült (a sütőt vegyük 200 fokra – felső sütésű vagy grill fokozatban), vegyük ki a sütőből, szórjuk meg pillecukorral, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 5-6 percre, amíg a teteje kicsit megbarnul. Néhány percig hagyjuk hűlni, majd éles és megnedvesített késsel vágjuk négyzetekre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: