Sokféle almatorta létezik, és szerintem ez a fajta a legegyszerűbb és leggyorsabban összeállítható. Sógornőm hívta fel rá a figyelmemet, ő gyakran készíti a családnak. Most már én is, és egy ideje barátnőm is. 🙂 Ez egy sima kevert tészta, és amitől kicsit különleges, hogy a fahéjas cukor kicsit karamellizálódik az almaszeleteken, és ez ropogós réteggel vonja be a sütit. Mivel itt a tavasz, bár ez az időjáráson jelenleg nem látszik, egyre inkább előtérbe kerülnek a gyümölcsös édességek. Almával egyébként ritkán sütök, de nem tudom megmondani az okát, hiszen szeretem. Most viszont egy ideje pótolom az elmaradt alkalmakat. 🙂 Szóval, aki szereti az almát és a kevert sütiket, szerintem mindenképpen kóstolja meg ezt a sütit, nem fog csalódni.
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg margarin (puha)
5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 db alma
csipetnyi só
2-3 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd egy közepes kapcsos tortaforma (vagy sima tepsi) alját béleljük ki sütőpapírral. A margarint a kétféle cukorral és a citromhéjjal keverjük habosra, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá az előzőleg átszitált, sütőporral, sóval elkevert lisztet. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk cikkelyekre (a magházuk nélkül). Ezután a masszát egyengessük a tepsibe, majd az almaszeleteket élükkel lefelé, minél sűrűbben nyomkodjuk a tésztába, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. Süssük légkeverésen kb. 40-45 percig. Miután kihűlt, szeleteljük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: