Sütivár

Indianai málnás-mascarpone-s kocka

Imádom a krémes-gyümölcsös sütiket, főleg, ha sütni sem kell hozzá. Ahogy az előző receptnél írtam, jön a tavasz, és vele együtt a gyümölcsszezon is. Az egyik üzletben már régóta kacsintgatott rám a fagyasztott málna, most jött el az ideje, hogy megvegyem. 🙂 Nem bántam meg, mert nagyon finom édes, ráadásul jó nagy szemű, így még gusztább tőle a süti. Szóval, a süti ötlete nem az enyém, egy amerikai oldalon találtam, ahol az USA néhány tagállamának legnépszerűbb desszertjeit írták le. Természetesen azonnal megtetszett, bár az eredeti receptben meggy szerepel, ezt cseréltem málnára, illetve a kekszből kihagytam a cukrot. És ezek a színek! Imádom őket. Nem túlzás, ha azt mondom, egy délután alatt elfogyott az egész tepsivel, pedig dupla adagot készítettem. Annyira krémes, kellemesen édes, és persze gyümölcsös, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni. 🙂

 

Hozzávalók:

15 dkg Graham vagy teljes kiőrlésű keksz
6 dkg margarin (olvasztott)
200 ml cukrászhab
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
1 tasak piros zselatin por

Elkészítés:

Daráljuk meg a kekszet, keverjük össze a margarinnal, majd egyengessük egy kisebb méretű, magas falú tepsibe. A cukrászhabot verjük habbá, majd keverjük hozzá a kétféle cukrot és a mascarpone-t. Ezzel a krémmel kenjük meg a kekszet, majd oszlassuk el rajta a nagyobb málnaszemeket, a kisebb darabokat tegyük félre. (Én fagyasztott málnát használtam, és nem olvasztottam ki, mielőtt felhasználtam.) A piros zselatint készítsük el a tasakon leírtak szerint, keverjük hozzá a maradék málnát, majd egyenletesen vonjuk be vele a süteményt. Alufóliával takarjuk le, és tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!