Sütivár

Churros fánk sütőben sütve

A Churros egy spanyol édesség, lényege, hogy a tésztacsíkokat olajban megsütik, aztán cukorba mártogatják. A világon mindenhol ismerik, de vannak országok, ahol máshogyan készítik és/vagy fogyasztják. Általában ez történik az édességekkel, ahány ház, annyi szokás. 🙂 Az én fánkjaim jó sok fahéjas cukorban hemperegtek, és hogy még édesebbek legyenek, előtte megmártóztak egy kis olvasztott margarinban; így több cukor maradt rajtuk. 🙂 A tésztáról annyit kell tudni, hogy elég sűrű és tömény, szóval ne számítsunk levegős állagú, pihe-puha fánkra. És persze ebből az következik, hogy nagyon laktató édesség, senki marad majd éhes. 🙂

 

Hozzávalók (12 db):

25 dkg finomliszt
4 dkg margarin (olvasztott)
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
180 ml író
1,5 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
csipetnyi só

Bevonat:

10 dkg margarin
10 dkg barna vagy kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és a fánkforma mélyedéseit vajazzuk vagy olajozzuk ki. Keverjük össze az átszitált lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval. A margarint keverjük habosra a tojással és a kétféle cukorral, majd felváltva apránként adjuk hozzá a lisztes részt, illetve az írót. Miután elkevertük, töltsük meg a fánkforma mélyedéseit, majd süssük kb. 15 percig. Amíg sül, olvasszuk meg a margarint, a cukrot és a fahéjat pedig keverjük össze. Miután megsültek a fánkok, azonnal vegyük ki őket a formákból, és még melegen egyenként mártsuk meg őket olvasztott margarinban, majd hempergessük meg a cukros fahéjban.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!