Mit süssek, mit süssek? 🙂 Ez volt a kérdés, és mivel volt itthon joghurt és eper, ez jutott eszembe. Az eredeti recept citromos, az is finom, de most epres sütire vágytam. Egy nagyon könnyű, nyarat idéző (hiszen nyár van!), nem túl édes sütemény, és ami a lényeg, gyorsan elkészíthető. Nem kell sokáig a meleg konyhában állnunk, mert csak összekeverjük a hozzávalókat, rászórjuk az epret, és már mehet is a sütőbe. Ezt a kevert tésztát is kedvünkre ízesíthetjük bármilyen gyümölccsel, ami éppen van otthon.
30 dkg finomliszt
20 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
2 db tojás
2,5 dl natúr joghurt
100 ml olívaolaj
20 dkg eper
csipetnyi só
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes méretű tepsit. A tojásokat és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá az olajat és a joghurtot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, sóval, szitáljuk át, majd adjuk hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a tepsibe, az epret vágjuk kisebb darabokra, majd szórjuk meg velük a tésztát. Süssük kb. 25-30 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: