Hiába, eperszezon van. 🙂 És mivel imádom az epret, próbálok minél több sütibe tenni. Legutóbb egy könnyű, joghurtos-epres sütit készítettem, most egy nagyon tömény, csokis-epreset. Érdekes, hogy eddig még csak egyszer tudtam olyan Brownie-t sütni, aminek ropogós a teteje. Ennél a muffin-nál megint sikerült! 🙂 A tészta a tökéletes Brownie recept, az eper csak felturbózza az ízét. Ami biztos, hogy 12 darab kevés lesz! 🙂
5 dkg finomliszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi szódabikarbóna
2 db tojás
csipetnyi só
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra és a muffin sütőforma mélyedéseit béleljük ki muffin papírral. A csokoládét és a margarint olvasszuk össze, majd tegyük félre. A finomlisztet szitáljuk át és keverjük össze a cukrozatlan kakaóporral, szódabikarbónával, sóval. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, végül a lisztes részt, de vigyázzunk, ne keverjük túl. A legvégén az epres-csokis keveréket óvatosan forgassuk bele. Osszuk el a muffin papírokban, majd süssük kb. 10-15 percig, ne süssük túl, mert kiszárad.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: