Sütivár

Túrós-kapros pite

A kaprot vagy szereti valaki, vagy nem. Bevallom, a túrós pitét annyira nem szeretem, de a kaprot igen! 🙂 Mivel volt itthon maradék túró és kapor, a család és kedves barátom örömére, úgy döntöttem, hogy ezt a pitét sütöm. Természetesen megkóstoltam, a tésztája nagyon finom, puha és omlós. A töltelékről kedves barátom azt mondta, hogy kevés volt benne a kapor. 🙂 Úgyhogy ha valaki extra kaprosan szereti, mint ő, két csokor apróra vágott kaprot tegyen bele. Egyébként nagyon gyorsan elkészül, mert nem kell pihentetni a tésztát, összegyúrás után máris nyújthatjuk. Természetesen ezt a tésztát is készíthetjük bármilyen töltelékkel, nyár lévén, sokféle gyümölcsös pitét süthetünk.

 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
1 db tojás sárgája a kenéshez

Töltelék:

50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál búzadara
1 db tojás
1-2 csokor kapor (apróra vágva)

 

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes méretű tepsit. A tésztához a margarint morzsoljuk el az előzőleg átszitált, sütőporral és sóval elkevert liszttel, adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt és a kétféle cukrot. Gyúrjuk össze, válasszuk ketté, majd lisztezett deszkán először az egyik felét nyújtsuk ki a tepsi méretére, és egyengessük a tepsibe. A töltelékhez valókat egyszerűen csak keverjük össze, és oszlassuk el a tésztán. Ezután a tészta másik felét is nyújtsuk ki, és fedjük be vele a tölteléket. A tészta széleit nyomkodjuk le, a tetejét néhány helyen szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg a felvert tojássárgájával. Süssük kb. 25-30 percig, illetve amíg szép piros nem lesz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!