Sütivár

Málnás csiga

Megint egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető kelt tészta. Nagyon rászoktam a kelt tésztákra, amióta mindegyik kelt/gyúrt sütim sikerül. 🙂 Egyébként ezt a sütit már régebben sütöttem, de csak most van lehetőségem megosztani. Szintén egy csillagászati rendezvényre készült, és mivel kedves barátom mostanában már nem igazán rajong a csokis sütikért, ki kellett találnom valami mást. Valami olyasmit, ami gyümölcsös és/vagy krémes-habos, de az igazat megvallva, a legjobb a kelt tészta. 🙂 Mert ez mindig is az egyik favorit volt nála. Szóval, a málna alapból is jó ötlet, de párosítani a krémes mascarpone-val, a legszuperebb. 🙂 Az sem baj, ha a málna kicsit savanykásabb, mert az édes mascarpone-s krém ellensúlyozza, és tökéletes ízharmóniát varázsol. A tészta nagyon puha és foszlós, és még másnap is garantáltan ilyen puha lesz. Feltéve, ha marad. 🙂

 

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg finomliszt
2 dl meleg tej
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag (7 g) szárított élesztő
10 dkg margarin (puha)
2 db tojás
csipetnyi só

Töltelék:

25 dkg mascarpone
2 evőkanál kukoricakeményítő (vagy
2 evőkanál vaníliás pudingpor)
10 dkg margarin
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés:

A tésztához valókat gyúrjuk össze, formázzunk belőle egy cipót, majd egy (kelesztő) edényt enyhén lisztezzünk ki, tegyük bele a cipócskánkat, takarjuk le, és meleg helyen kelesszük kb. 1 órát, amíg duplájára megkel. Közben készítsük el a tölteléket, amihez egyszerűen csak keverjük össze a hozzávalókat. Miután a tésztánk megkelt, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 45×30-as méretűre és kenjük meg a töltelékkel. A hosszabbik oldalától kezdve szorosan tekerjük fel, majd vágjunk belőle kb. ujjnyi vastag szeleteket. A tekercseket szorosan sorakoztassuk egy üveg vagy porcelán tepsibe, de tehetjük sütőpapírral kibélelt tepsibe is. Takarjuk le, majd hagyjuk további 30 percig pihenni. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Miután letelt a 30 perc, és felmelegedett a sütő is, süssük kb. 30 percig. Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni, csak utána szedjük ki a tepsiből.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!