Sütivár

Áfonyás-mascarpone-s kocka

Megint mascarpone, az áfonyát meg alapból imádom. Ebből a kettő hozzávalóból szerintem csak finom süti készülhet. 🙂 Ezért is van itthon mindig mascarpone, mert elég sokszor használom. Általában többféle fagyasztott piros gyümölcs is van itthon, mert szeretjük a gyümölcsös sütiket. Néha kell egy kis csokiszünet. 🙂 Szóval, ez a süti olyan, mintha nem sült volna meg teljesen, de ez csalóka, hiszen a sok mascarpone-tól extrán krémes a süti. A gyümölcstől pedig olyan igazi nyári hangulatunk lesz, mint általában a gyümölcsös sütiktől is. Arra érdemes figyelnünk, hogy ha kicsit savanykásabb a gyümölcs, akkor tegyünk bele több cukrot, ellenkező esetben savanykás lesz. Bár ez ízléstől is függ, ki, melyik ízt szereti jobban. A süti szerintem eléggé laktató, és ahogy általában mindig leírom, bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

 

Hozzávalók: (4 személyre):

20 dkg finomliszt
1,5 teáskanál sütőpor
1 evőkanál kókuszzsír
20 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone
6,5 dkg zabpehely
160 ml tej
csipetnyi só

Töltelék:

50 dkg kék áfonya (friss vagy fagyasztott)
20 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg margarin

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb méretű tepsit. Az áfonyát főzzük össze a kétféle cukorral és a margarinnal, majd tegyük félre. A mascarpone-t keverjük homogénre a kétféle cukorral és a kókuszzsírral, majd keverjük hozzá a tejet. Ezután adjuk hozzá az előzőleg átszitált, sütőporral, sóval elkevert lisztet, majd a végén a zabpelyhet. A massza kétharmadát öntsük a tepsibe, szórjuk rá az áfonyát (a szirup nélkül), majd oszlassuk el rajta a megmaradt tésztát. Süssük kb. 30-35 percig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!