Megint mascarpone, az áfonyát meg alapból imádom. Ebből a kettő hozzávalóból szerintem csak finom süti készülhet. 🙂 Ezért is van itthon mindig mascarpone, mert elég sokszor használom. Általában többféle fagyasztott piros gyümölcs is van itthon, mert szeretjük a gyümölcsös sütiket. Néha kell egy kis csokiszünet. 🙂 Szóval, ez a süti olyan, mintha nem sült volna meg teljesen, de ez csalóka, hiszen a sok mascarpone-tól extrán krémes a süti. A gyümölcstől pedig olyan igazi nyári hangulatunk lesz, mint általában a gyümölcsös sütiktől is. Arra érdemes figyelnünk, hogy ha kicsit savanykásabb a gyümölcs, akkor tegyünk bele több cukrot, ellenkező esetben savanykás lesz. Bár ez ízléstől is függ, ki, melyik ízt szereti jobban. A süti szerintem eléggé laktató, és ahogy általában mindig leírom, bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.
Hozzávalók: (4 személyre):
20 dkg finomliszt
1,5 teáskanál sütőpor
1 evőkanál kókuszzsír
20 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone
6,5 dkg zabpehely
160 ml tej
csipetnyi só
Töltelék:
50 dkg kék áfonya (friss vagy fagyasztott)
20 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg margarin
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb méretű tepsit. Az áfonyát főzzük össze a kétféle cukorral és a margarinnal, majd tegyük félre. A mascarpone-t keverjük homogénre a kétféle cukorral és a kókuszzsírral, majd keverjük hozzá a tejet. Ezután adjuk hozzá az előzőleg átszitált, sütőporral, sóval elkevert lisztet, majd a végén a zabpelyhet. A massza kétharmadát öntsük a tepsibe, szórjuk rá az áfonyát (a szirup nélkül), majd oszlassuk el rajta a megmaradt tésztát. Süssük kb. 30-35 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: