Sütivár

Áfonyás-mascarpone-s szelet

Ahogy az előző mascarpone-s sütimnél is írtam, mindig van itthon mascarpone. Mivel a mascarpone nagyon jól passzol bármilyen sütihez, én most megint egy kék áfonyásat választottam, bár legutóbb is ez volt terítéken. Az elmúlt időszakban elég sok sütit sütöttem, viszont nem osztottam meg mindegyik receptet, gondoltam, egy kicsit előre dolgozom. Most aztán itt állnak sorban a receptek, arra várva, hogy mindenki láthassa őket! 🙂 Az eredeti recepthez képest változtattam egy keveset: a mascarpone-hoz kevertem túrót és tejfölt is, illetve nem Graham kekszet használtam, hanem sima csokisat. Finom lett. 🙂 Viszont én azt tapasztaltam, hogy egy-két napos hűtőben tárolás után az ízek teljesen összeérnek, az ízek még intenzívebbek lesznek. Szóval, érdemes egy-két nappal a fogyasztás előtt elkészíteni.

 

Hozzávalók:

20 dkg csokis keksz (darált)
10 dkg margarin (olvasztott)

Töltelék:

25 dkg mascarpone
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás

Áfonyás feltét:

10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kanál vanília ízű pudingpor
1 evőkanál hideg víz


Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Az áfonyát, a kétféle cukrot, a vizet és a pudingport főzzük össze. Az alaphoz a darált kekszet keverjük össze az olvasztott margarinnal, és egyenletesen egyengessük a tepsibe. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá a mascarpone-t, a túrót, a tejfölt, és keverjük homogénre. Ezután kenjük rá a kekszalapra, erre csepegtessük rá az áfonyás szószt, majd egy villával vagy hústűvel kicsit keverjük össze. Tegyük a sütőbe, és kb. 25-30 percig süssük, majd miután kihűlt, néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!