Családi szülinapozásra készültünk, és mivel régóta nézegettem már ezt az Oreo-s receptet, erre esett a választásom. Na persze az sem mellékes, hogy az Oreo-t, legalábbis szerintem, mindenki szereti, aki kóstolta már. 🙂 A másik, hogy volt itthon mascarpone, amit már nagyon el kellett használni. A sütiről annyit kell tudni, hogy isteni finom. 🙂 Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, bár az elfogyasztásával várni kell egy kicsit. Viszont a siker garantált, az Oreo íze átjárja ezt az édességet. Bár nem ropogós, inkább nagyon puha és krémes, köszönhető ez a mascarpone-nak. Én mindenkinek ajánlom, de szerintem a 12 db nem lesz elég. 🙂
Hozzávalók (12 db):
Keksz:
15 dkg Oreo keksz (darált)
5 dkg margarin (olvasztva)
Krém:
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
4-5 db Oreo apróra törve
5 dkg Oreo (darált)
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és egy muffinsütő tepsi mélyedéseit béleljünk ki muffinpapírral. A kekszet keverjük össze az olvasztott margarinnal, majd osszuk el a mélyedésekben, kicsit egyengessük el. Süssük 5 percig, majd vegyük ki a sütőből. Közben a mascarpone-t keverjük össze a kétféle cukorral és a tojásokkal, majd keverjük hozzá a darált és az apróra tördelt Oreo-t is. Ezt a masszát is osszuk el a 12 db papírkapszliban, majd süssük 15 percig. Miután megsült, hűtsük ki, majd tegyük őket a hűtőbe legalább 2 órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: