Egy ideje keresem a számomra tökéletes karamellöntet receptjét. Részben megtaláltam. Annyival egészítettem csak ki, hogy tettem bele vajkaramellát, mert éppen volt itthon. 🙂 A vajkaramellától sűrűbb lett az öntet, de a sűrűséggel még lehet játszani. Amennyiben kevesebb tejszínt teszünk bele sűrűbb, több tejszínnel hígabb öntetet kapunk.
20 dkg kristálycukor
200 ml főzőtejszín
10 dkg margarin
15 dkg vajkaramella
Elkészítés:
Olvasszuk meg a kristálycukrot (ne kevergessük közben, viszont figyeljünk, nehogy megégjen!), miután megolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a margarint. Amikor elolvadt, tegyük vissza a tűzre, keverjük hozzá a főzőtejszínt, végül a vajkaramellát. Forraljuk össze, hogy a vajkaramella teljesen felolvadjon. Öntsük egy üvegbe, és tegyük félre, amíg teljesen kihűl, mert közben még sűrűsödik.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: