Nem gondoltam volna, hogy létezik finom és puha kakaós csiga élesztő nélkül. 🙂 Keresgéltem, találtam is sok “gyors kakaós csiga” receptet, de mindegyik kelesztéssel készült. Szóval, egyszer csak rátaláltam erre a receptre egy blogon, megsütöttem, és azt tapasztaltam, hogy valóban gyors, egyszerű és puha! (Annyit változtattam, hogy étolaj helyett kókuszolajat használtam.) Általában minden kelt tésztás sütiből hagyok másnapra is, hogy biztosan tudjam, puha marad-e. Ez ugye nem kelt, de az eredeti receptben azt írták, hogy másnap is puha. És tényleg! 🙂 Természetesen ennél a sütinél is kedvünkre variálhatjuk a tölteléket, kakaó helyett például fahéjjal, vagy amihez kedvünk van. Ami biztos, hogy legközelebb dupla adaggal sütök. 🙂
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 dl tej
5 evőkanál kókuszolaj
csipetnyi só
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál margarin (olvasztott) vagy
4 evőkanál azonnal oldódó, cukrozott kakaópor
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra (ha van, légkeverés funkcióra), és sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Keverjük össze a túrót, porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a tejet és az olajat. A lisztet keverjük el a sütőporral, szitáljuk át, öntsük a túrós részhez, és gyúrjuk össze. A kakaóport keverjük össze a porcukorral, tegyük félre. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, kb. 3-5 mm vékonyra, egyenletesen kenjük meg az olvasztott margarinnal, majd szórjuk meg a cukrozott kakaóval. A hosszabbik felétől kezdve tekerjük fel minél szorosabbra, vágjunk belőle ujjnyi széles szeleteket, és rakosgassuk őket a tepsibe. Tegyük a sütőbe, majd 13-15 percig süssük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: