Megint egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető édesség, ráadásul büntetlenül fogyaszthatjuk, mert sem cukor, sem liszt nincs benne. Akár egy ebéd után desszertnek, akár csak úgy napközben nassolni valónak is tökéletes. Természetesen bármilyen gyümölccsel készíthetjük, de készíthetünk hozzá valamilyen diétás öntetet, vagy lekvárt.
15 dkg zsírszegény túró
3 db tojás
2 evőkanál eritrit
2 evőkanál vaníliás pudingpor
5 dkg erdei gyümölcs
csipetnyi só
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy nagyobb, mélyebb tepsit félig töltsünk meg forró vízzel, ebbe fogjuk állítani a formát, amiben sütjük a felfújtat. A túrót keverjük jól össze a pudingporral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és az édesítőt. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd óvatosan keverjük a túrós masszához. Öntsük egy kisebb jénai tálba (ha tepsit használunk, előtte enyhén vajazzuk ki), szórjuk rá a gyümölcsöt, tegyük a forró vízzel teli tepsibe, majd süssük kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már, amikor már látjuk, hogy szépen pirul a teteje, takarjuk le újságpapírral vagy sütőpapírral, hogy a teteje ne égjen meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: