Sütivár

Diós leveles tekercs

A kész leveles tésztát azért szeretem, mert szerintem a világ legegyszerűbb és leggyorsabb sütijét lehet elkészíteni belőle, csak a fantáziánk szabhat határt, mit sütünk belőle. Én most egy diós változatot próbáltam ki, mert utoljára a karácsonyi bejgli volt diós. 🙂

 

Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta
5 dkg margarin (olvasztott)
10 dkg dió (darált)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztát tekerjük ki (ha fagyasztott, olvasszuk ki, és nyújtsuk téglalap alakúra), kenjük meg az olvasztott margarinnal, oszlassuk el a tésztán a darált diót, majd a kétféle cukrot. A téglalap hosszabbik részétől kezdve függőlegesen vágjunk kb. 5 cm-es csíkokat, majd egyenként tekerjük fel a tésztát. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg a sütiket tojással vagy vízzel, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!