Nemrégiben próbaképpen vettem szénhidrátcsökkentett lisztet. Mivel néha sütök reform és/vagy alakbarát sütiket is, gondoltam, egy meggyes pitét nem lehet elrontani semmilyen liszttel, ezért kipróbáltam. Kellemesen csalódtam. 🙂 Bár annak ellenére, hogy a tojáshabbal fellazítjuk a tésztát, mégis inkább sűrű állagú lesz a végeredmény, mintsem könnyű és levegős. De a szénhidrát csökkentett és a teljes kiőrlésű liszteknek megvan az az előnye, hogy mivel sűrűbb lesz tőlük a tészta, sokkal laktatóbb, és kevesebb is elég belőle. Őszintén bevallom, kicsit elrontottam, mivel ilyen liszttel még nem dolgoztam, ezért a meggyet belekevertem a tésztájába, és sajnos kb. mind lesüllyedt az aljára. Hogy ez másnál ne történjen meg, az elkészítésnél már nem így írtam. 🙂
20 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg light margarin (pl. Delma light)
tetszés szerinti mennyiségű édesítőszer (pl. eritrit)
3 db tojás
175 gramm natúr joghurt
50 dkg magozott meggy
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy közepes méretű tepsit (ha laposabb pitét szeretnénk, akkor nagyobb méretűt) enyhén vajazzunk ki. A tojások sárgáját keverjük habosra a margarinnal és az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a joghurtot, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, óvatosan keverjük a masszához, majd öntsük a tepsibe. Egyenletesen oszlassuk el rajta a magozott meggyet, majd süssük kb. 30-35 percig. (A sütési idő függ attól, hogy mekkora tepsiben sütjük, értelemszerűen a nagyobb tepsiben kevesebb ideig kell sütni.) Miután kihűlt, szeletelhetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: