Egy újabb egészséges, és mégis finom édesség. 🙂 Bevallom, még soha nem sütöttem rétest. Na persze most is csaltam egy kicsit, mert nem saját készítésű tésztával készítettem. 🙂 Egyik nap a Lidl-ben vásárlás közben láttam, hogy lehet kapni, teljes kiőrlésű réteslapot is. Gondoltam, ezt ki kell próbálni! A jó benne, hogy a tésztán egyáltalán nem érződik, hogy teljes kiőrlésű, a tölteléket pedig szintén alakbarát alapanyagokból készítettem. A saját, és visszajelzések alapján is az eredmény tökéletes lett. 🙂 Azt gondolom, a rétesről többet nem is kell mondanom. 🙂
1 csomag teljes kiőrlésű réteslap (Lidl)
10 dkg margarin (olvasztott)
Töltelék:
1 db barack
10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
10 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
eritrit (tetszés szerinti mennyiség)
25 dkg zsírszegény túró vagy
25 dkg zsírszegény krémes túró (Aldi)
Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A réteslapokat készítsük elő a csomagoláson leírtak szerint. A túrót felezzük el, majd az egyik feléhez keverjük az áfonyát és az édesítőt, a másik feléhez pedig a kisebb darabokra vágott epret és az édesítőt. A barackot is vágjuk kisebb darabokra, de ezt önmagában töltjük a rétesbe. A réteslapokat töltsük meg a töltelékekkel, tekerjük fel, tegyük tepsibe őket, kenjük meg a tetejüket olvasztott margarinnal, majd süssük kb. 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek. Miután megsültek, várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek, így könnyebb szeletelni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: