Sütivár

Sárgabaracklekváros morzsás süti

Egyszerű, gyors, olcsó, és nem utolsó sorban isteni finom! 🙂 A teteje ropogós, az alja puha és omlós, a közepe pedig krémes, köszönhetően a lekvárnak. A tészta íze és állaga hasonló a linzerhez, bár ez nem gyúrt tészta. Egyébként nagyon könnyű, nem túl édes, szóval, nem egy laktató sütemény, ami azt jelenti, hogy észre sem vesszük, hogy elfogyott. 🙂 Ha kicsit magasabb sütit szeretnénk, süssünk dupla adagot, vagy pedig süssük egy kisebb tepsiben.

 

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
17 dkg margarin
20 dkg sárgabarack lekvár
csipetnyi só

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és alufóliával béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. A száraz hozzávalókat morzsoljuk el a vajjal, majd a felét egyengessük a tepsibe. Süssük 10 percig, vegyük ki a sütőből, kenjük meg jó vastagon a lekvárral, majd oszlassuk el rajta a tészta másik felét. Süssük további 30-40 percig, illetve amíg a teteje aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, vágjuk tetszés szerinti nagyságú kockákra.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!