Az előző morzsás süti, amit sütöttem, szintén megtalálható a blogon (Sárgabarackos morzsás süti). Ez a mostani, az eredeti sütinek a továbbgondolt, kicsit egészségesebb változata. Került bele teljes kiőrlésű liszt és zabpehelyliszt, illetve édesítőszer is. Szóval, csak 50%-ban hizlal. 🙂 Természetesen az eredeti hozzávalókkal is elkészíthetjük, én most csak ki akartam próbálni így is. Szerencsére nem csalódtam, nagyon finom lett. A tésztája ugyanúgy puha és omlós, a teteje ropogós, a belseje pedig extrán gyümölcsös és krémes. Egyébként másfajta gyümölcsökkel is készíthetjük, nekem volt itthon maradék fagyasztott erdei gyümölcsöm, ezért esett erre a választás.
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg eritrit (por)
5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
17 dkg margarin (puha)
csipetnyi só
Töltelék:
20 dkg málnalekvár
20 dkg erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
2 evőkanál zabpehelyliszt
5 dkg kókuszvirág cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál margarin (olvasztott)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és alufóliával, majd sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. A száraz hozzávalókat morzsoljuk el a margarinnal, majd a felét egyengessük a tepsibe. Süssük 10 percig. Amíg sül, a gyümölcsöt keverjük össze a kétféle cukorral, a zabpehelyliszttel és az olvasztott margarinnal. Miután letelt a 10 perc, a sütit vegyük ki a sütőből, kenjük meg a málnalekvárral, majd erre halmozzuk a gyümölcsös tölteléket. A legvégén egyenletesen szórjuk rá a maradék morzsát. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 30-40 percig, illetve amíg a teteje aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, vágjuk tetszés szerinti nagyságú kockákra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: