Sütivár

Csokis barackkal töltött kókuszkocka

Ezt a sütit legkedvesebb barátom találta ki. Azt mondta, mivel már nincs olyan meleg, nem egy teljesen gyümölcsös sütit szeretne, inkább valami fúziósat. 🙂 Legyen benne gyümölcs is, meg csoki, meg kókusz. Ez így hármas fúzió. Jaa, és ha lehet folyékony legyen benne a csoki. 🙂 És mivel még barack szezon van, barackos legyen. Ennyi. 🙂 És végül is sikerült megvalósítani az ötletét. A hagyományos kókuszkockát alakítottam át erre a fúziós sütire. A barack és a kókusz ízben jól illik egymáshoz, a csoki meg természetesen mindennel finom! Az olvadt csokoládétól és a sütés alatt kissé megfőtt baracktól a süti belseje krémes, és tulajdonképpen ettől lett különleges ez a kókuszkocka.

 

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt
20 dkg cukor (barna vagy kristály)
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin (puha)
2 db tojás
2 dl tej
3 evőkanál méz
1 csomag sütőpor
csipetnyi só

Csokis barack:

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olívaolaj
3 db nagyobb (kemény) barack

Máz:

20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 dl tej
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/2 flakonnyi rumaroma
1/2 flakonnyi kókuszaroma
20 dkg kókuszreszelék

 

Elkészítés:

Először készítsük el a csokis barackokat. Az étcsokoládét az olívaolajjal olvasszuk meg, majd egyenként mártogassuk meg benne a nagyobb kockára vágott barackokat. Rakosgassuk őket sütőpapírra, majd tegyük a hűtőbe, hogy a csokoládé megszilárduljon. Közben a sütőt melegítsük elő 175 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. A margarint keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá a mézet, a tojásokat, majd a tejet, ezután keverjük homogénné az előzőleg átszitált, sóval, sütőporral elkevert liszttel. Öntsük a tepsibe, és a csokis barackokat nyomjuk a tésztába egymástól egyenlő távolságban (ahogyan majd szeletelni szeretnénk a sütit), majd süssük kb. 30 percig. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Miközben hűl a sütink, a mázhoz olvasszuk össze a margarint, a porcukrot, a cukrozatlan kakaóport, a tejet és a kétféle aromát. Ezután szeleteljük fel a sütit úgy, hogy mindegyik közepére jusson egy csokis barack, majd a szeleteket mártogassuk meg a mázban, végül hempergessük meg őket a kókuszreszelékben.
Tipp: Mivel az étcsokoládé sütés közben megolvad, készíthetjük úgy is, hogy nem várjuk meg, amíg a csoki megszilárdul a barackkockákon, még folyékonyan nyomkodjuk őket a tésztába.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!