Sütivár

Reform málnás Brownie

Ezt a receptet Martha Stewart-tól lestem. Ő az USA egyik legismertebb háziasszonya, szuperfinom ételeket, sütiket készít. Én viszont nem gondoltam volna, hogy teljes kiőrlésű lisztből is lehet (szerintem) ugyanolyan finom Brownie-t sütni, mint sima fehér lisztből. Jön a karácsony, szilveszter, ilyenkor is vigyázhatunk alakunkra, egészségünkre. Ez a fajta Brownie, mivel teljes kiőrlésű liszttel készül, kicsit tömörebb, laktatóbb, kevesebb is elég belőle. Viszont az íze tökéletes, krémes és csupa csokis. És a Brownie-hoz hasonlóan, ez is nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül.

 

Hozzávalók (4 személyre):

6,25 dkg teljes kiőrlésű liszt
6,25 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
20 dkg diétás étcsokoládé
9 dkg margarin
20 dkg eritrit
1 db tojás
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 1/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanálnyi vanília aroma
2 db kisebb alma pépesítve
10 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
csipetnyi só

 

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vízgőz fölött olvasszuk össze az étcsokoládét a margarinnal, majd tegyük félre. A tojást, édesítőszert, vaníliaaromát és almapépet keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. Keverjük homogénre, majd adjuk hozzá a sütőporral, szódabikarbónával, sóval elkevert kétféle lisztet. Öntsük a tepsibe, majd szórjuk meg a málnával. Süssük kb. 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk hűlni a tepsiben, majd vágjuk négyzetekre.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!