Újra egy reform süti. Gondoltam, ha a linzer működik teljes kiőrlésű liszttel, a pite miért ne működne?! 🙂 Tulajdonképpen az elkészítése ugyanaz, mint a fehér lisztes változatnak, ebben csak a hozzávalók változnak. A teljes kiőrlésű liszt kicsit savanykásabb, erőteljesebb az íze, szóval, ugyanolyan nem lesz, mint a fehér lisztes változat. Viszont sokkal egészségesebb és laktatóbb is, mivel a liszt sűrűbb, az állaga is tömörebb. Bár egy kis csalást elkövettem 🙂 , mert a tetejét megszórtam egy kevés kókuszvirág cukorral, de természetesen ez elhagyható.
Tészta:
35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg margarin (hideg)
4 evőkanál eritrit
2-3 evőkanál hideg víz
csipetnyi só
1 db tojássárgája (a kenéshez)
1 kávéskanál kókuszvirág cukor (a szóráshoz)
4 db nagyobb alma
3 evőkanál eritrit
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. A lisztet keverjük össze az eritrittel és a sóval, majd morzsoljuk össze a margarinnal. Adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy egy jól gyúrható, de puha tésztát kapjunk. Formázzunk belőle egy cipót, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almákat hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra, majd keverjük össze az eritrittel, a fahéjjal és a mézzel. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy piteformát vajazzunk ki. Miután letelt a 30 perc, a tésztát felezzük el, majd az egyik felét nyújtsuk ki a tepsi méretére úgy, hogy körben széle is legyen, majd egyengessük a tepsibe, szurkáljuk meg villával. Halmozzuk rá az almákat, majd a tészta másik felét is nyújtsuk ki a tepsi méretére, és fedjük be vele az almákat, a széleit kicsit nyomkodjuk össze. A tetejét is szurkáljuk meg villával, kenjük meg tojássárgájával, majd szórjuk meg kókuszvirág cukorral, és süssük kb. 30 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: