Az utóbbi időben újra muffinokat sütök. Amikor rendezvényre megyünk, legkedvesebb barátom mindig ezt “rendeli”. 🙂 Egyszerű, gyorsan elkészül, és nem mellesleg, maszatolás nélkül ehető. 🙂 És persze rengeteg ízben elkészíthető. Mivel a mákot és a mascarpone-t is szeretjük, az ötlet adott volt. Ez a muffin egy nagyjából alaprecept, nagyon bevált, mert puha a tésztája. A töltelék ötlete pedig úgy jött, hogy valamilyen extra krémes tölteléket szerettem volna, így a mascarpone, a tejföl vagy a puding jöhetett szóba. Mascarpone természetesen volt itthon, mint mindig. 🙂 Szóval, így született meg ez nagyon mákos-krémes és puha muffin. 🙂
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
10 dkg barna cukor
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg fehér csokoládé
2 db tojás
10 dkg tejföl
125 ml olívaolaj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
120 ml forró víz
csipetnyi só
Töltelék:
12,5 dkg mascarpone
10 dkg mák (darált)
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg barna cukor
Tetejére:
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg margarin
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és a muffinsütő forma mélyedéseibe tegyünk egy-egy muffinpapírt. Keverjük össze az előzőleg átszitált lisztet, szódabikarbónát, sót, majd tegyük félre. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a csokoládét, az olívaolajat, a kétféle cukrot, végül az előzőleg kicsit felvert tojásokat. A nedves keveréket adjuk a liszthez, majd a végén keverjük bele a tejfölt. A töltelék hozzávalóit egyszerűen csak keverjük össze. A muffinpapírokba félig tegyünk a masszából, majd egy-egy kávéskanálnyi töltelék következik, erre a maradék tészta. Süssük kb. 15-20 percig, tűpróbával ellenőrizzük. A fehér csokoládét, margarint, porcukrot olvasszuk össze, majd miután kihűltek a muffinok, kenjük meg a tetejüket a krémmel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: