A világ legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető muffinja. Szerintem. 🙂 Csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Ezt a receptet Anna Olson blogján találtam, bár a hozzávalókon változtattam egy keveset. A sima fehér lisztet szénhidrátcsökkentett lisztre cseréltem, a cukrot pedig édesítőszerre. Mivel a szénhidrátcsökkentett liszt több folyadékot felvesz, ezért én tejet is tettem bele, ez az eredeti receptben nem szerepel. A muffin nagyon puha, szinte már nyersnek érezhető, de ez a sok banán miatt van. Mivel tömörebb, ezért laktatóbb is, mint a sima fehér lisztes változat, és kalória, illetve szénhidrátértéke is harmada a fehér lisztes változatnak. Ezért alakbarát. 🙂
25 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
6 dkg kakaópor (cukrozatlan)
12 dkg margarin (olvasztott)
3 db nagyobb banán
2 db tojás
édesítőszer tetszés szerint
1 dl tej
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
10 dkg csokicsepp
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és a muffinforma mélyedéseit béleljük ki szilikon vagy papír muffinformákkal. A banánokat pépesítsük, majd a tej kivételével, keverjük össze a többi nedves hozzávalóval. A száraz alapanyagokat szitáljuk össze, keverjük a banános masszához, és a végén adjuk hozzá a tejet és a csokicseppeket. A tésztát osszuk el a muffinformákban, és süssük kb. 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: