Sütivár

Bostoni banános pite

Már megint banán és már megint amerikai süti. 🙂 Mivel szeretem az amerikai sütiket, ezért előszeretettel nézelődöm amerikai receptes oldalakon. Ezt is egy ilyen oldalon találtam, de már régebben. Most érkezett el az idő, hogy volt kedvem nekiállni. Mert bár nem bonyolult süti, de pepecselős, és ezért időbe telik elkészíteni. És ugye én inkább a gyorsan elkészíthető sütiket részesítem előnyben. 🙂 Viszont ez a süti megéri a rá szánt időt, mert isteni finom, nagyon krémes és laktató. Bár a megadott mennyiségek a legkisebb tortaformához mérten vannak megadva, biztos vagyok benne, hogy egy négy fős család simán jóllakik vele. 🙂


Hozzávalók:

Tészta:Bostoni banános pite3

15 dkg finomliszt
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
160 ml tej
6 dkg margarin (puha)
1 db tojás
csipetnyi só

Krém:Bostoni banános pite

10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál finomliszt
3 dl tej
1 db tojás (szobahőmérsékletű)
2 dkg margarin
2 db karikára vágott banán

Máz:

3 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tej


Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tortaformát. A tészta hozzávalóit keverjük össze, öntsük a formába és süssük kb. 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Tegyük félre 5 percre, majd vegyük ki a formából, és amikor teljesen kihűlt, vízszintesen vágjuk ketté. A töltelékhez keverjük össze a kétféle cukrot és a lisztet, majd adjuk hozzá a tejet. Folyamatos keverés mellett főzzük sűrű krémmé, majd vegyük le a tűzről. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a felvert tojásba keverjünk egy keveset a krémből, hogy a tojás és a krém hőmérséklete megegyezzen. (Ellenkező esetben a tojás összeugrik.) Ezután már teljes egészében hozzákeverhetjük a krémhez, majd folyamatos keverés közben újra forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, újra hagyjuk kicsit hűlni, keverjük hozzá a margarint, majd tegyük félre (időnként keverjük meg). A krém felével kenjük meg a sütemény alsó felét, karikázzuk rá a banánokat, kenjük rá a maradék krémet, majd óvatosan tegyük rá a sütemény tetejét. A mázhoz valókat olvasszuk össze, majd öntsük le vele a sütit. Hidegen fogyasszuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!